برآورد هزینه ساخت یک واحد 80 متری در متری چند چگونه است؟

این روزها همه جا حرف از گرانی اقلام زندگی از لوازم کوچک گرفته تا بزرگ در بین مردم است. در بین این حرفها و تشنج بازار بحث اجاره یا خرید محل زندگی جایگاه ویژهای پیدا کرده است و برای بیشتر اعضای جامعه این بحث مطرح شده است که چرا قیمت آن نسبت به گذشته اینقدر نسبت به قدرت خرید مردم افزایش داشته است. از انتهای سال گذشته که قیمتها شروع به افزایش کرد، دغدغههای ساخت خانه یا خرید آن نیز به طور همزمان رو به افزایش گذاشت. اکنون اکثر سازندگان خرده پا هم موافق این موضوع هستند که قبل از این که ساخت و ساز را شروع کنند نیاز است که یک برآورد هزینه داشته باشند و به طور مثال بدانند که هزینه ساخت یک واحد 80 متری چقدر هزینه بردار است.
برای دریافت خلاصه متره، لیست قیمت مصالح مصرفی، برآورد هزینه ها به تفکیک فعالیت ها و برنامه ساخت به متری چند مراجعه کنید
برآورد هزینه ساخت ساختمان ۹۹
برای فعالان بازار ساخت و ساز که قصد شروع یک پروژه را در سال 99 دارند، دانستن اینکه نرخ روز مصالح مورد نیاز مثل میلگرد و تیرآهن چقدر خواهد بود حیاتی است. آنها باید بدانند که برای هر مترمربع چقدر مصالح نیاز دارند و میانگین قیمت هر نوع از آنها را حساب کنند. برای برآورد هزینه ساخت ساختمان با هر متراژی باید هزینههای یک مترمربع را بدست آورد و آن را در متراژ کلی آن واحد یا ساختمان ضرب کرد.
برای برآورد هزینه ساخت یک واحد آپارتمان 80 متری آیتم های بسیاری دخیل هستند. اسکلت سازه همواره از مواردی است که همه افراد فعال در حوزه ساخت و ساز و یا حتی آن دسته از مردم عادی که فقط قصد ساخت منازل خود را دارند درگیر خود خواهد کرد چراکه این مورد درصد زیادی از مجموع هزینههای مختلف را در ساخت به خود اختصاص میدهد و میتواند تأثیر بسزائی در قیمت تمام شده ساخت یک ساختمان و در پی آن یک واحد مسکونی داشته باشد.
از آن روی که در بازه یک ساله اخیر بازارهای موازی ساختمان مانند فولاد، طلا، نفت و ارز شرایط تورمی و پر نوسانی را تجربه میکنند، دست اندر کاران ساخت و ساز باید برای هرگونه فعالیتی اعم از خرید و یا فروش نیاز به استعلام قیمت لحظهای از بازار را دارند. این نکته نیز وجود دارد که با اشتباه در برآورد و محاسبه هزینههای نهایی افرادی نه تنها سود انتهایی پروژه را کسب نخواهند کرد بلکه متضرر نیز شده و تمامی زحمات آنها هدر خواهد رفت.
دو مساله مهم در این بین هست که همیشه برای مهندسان و سازندگان پروژههای ساختمانی باید در نظر گرفته شود. ابتدا اینکه مقدار مصالح مورد نیاز براساس نقشههای اجرایی مشخص از نظر حجم و جنس مشخص شوند. در گام بعدی باید به زمانبندی ساخت یک آپارتمان و این که در چه مدت باید این پروژه تمام شود پرداخت که با استفاده از فایل اکسل برآورد هزینه ساخت ساختمان در کنار فایل اکسل برنامه ساخت در سایت متری چند میتوان نیاز به این دو مساله مهم را پاسخ داد.
مطالب مرتبط: برآورد قیمت ساخت هر مترمربع ساختمان در سال 99 در سایت متری چند
قیمت تمام شده ساختمان اسکلت بتنی
در شروع ساخت یک آپارتمان حتماً لازم است که با متخصصی در زمینه طراحی و اجرای ساخت خانه (که با بروز همه گیری کرونا بهتر است آنلاین باشد) مشورت کرد تا بتوان با تمام ریزه کاریهای موجود در زمینه ساخت و مصالح مورد نیاز هر متر خانه آشنا شد. در زمینه پروژههای ساختمانی، پیمانکار و سازندهای را موفق به حساب میآورند که بتواند با صرف هزینههای کمتر و باکیفیت بالا از ابتدا تا انتهای کار را پیش برده و با سود خوبی کار بعدی خود را شروع کند.
برای بهینه سازی ساخت ابتدا باید دانست که هر پروژه ساختمانی هزینههایی از قبیل موارد زیر شامل خواهد شد.
- مکان احداث پروژه
- متراژ واحدهای ساختمان
- نوع اسکلت سازه اعم از بتنی یا فلزی
- تناژ آهن آلات مصرفی
- نوع و قیمت روز مصالح مورد استفاده در ساختمان
- تعداد واحدهای هدف
- تعداد طبقات ساختمان
- وجود زیرزمین در نقشهها
همانطور که گفته شد اسکلت ساختمان از مهمترین بخشهای ساخت یک سازه است زیرا از نظر بودجه هزینه زیادی را به خود اختصاص میدهد. در صورت انتخاب اسکلت بتنی برای ساختمان خود، یک سازنده باید بداند که انتخاب این نوع اسکلت وزن تأثیر بتن را نسب به آهن بیشتر میکند؛ یعنی قیمت تمام شده بتن بر قیمت تمام شده فولاد مصرفی یا همان میلگرد چربش خواهد داشت. از این روی باید توجه داشت که هزینه ساخت یک واحد 80 متری با اسلکت بتنی بستگی زیادی به قیمت بتن دارد.
باید دانست که ماده اصلی بتن سیمان است. لذا قیمت بتن هم وابستگی زیادی به قیمت سیمان دارد. فاکتوری که در سال 99 افزایش دو برابری داشته است. این موضوع در کنار گرانی دستمزدها و قیمت سوخت و حمل نقل کارخانههای تولید بتن بر روی قیمت روز آن نیز تأثیر گذار بوده و طبق گزارشات به روز قیمت هر متر مکعب بتن با سیمان تیپ 2 را تا پانصد هزار تومان افزایش داده است.
از سوی دیگر نیز میلگرد که در حال حاضر کیلویی 11000 تومان قیمت دارد نیز در افزایش قیمت تمام شده اسکلت بتنی در سال 99 نقش مهمی دارد. این تاثیرات تا جاییست که برآورد میشود اسکلت بتنی یک ساختمان در حدود مترمربعی 2 تا 2.5 میلیون تومان بسته به کیفیت بتن و میلگرد به کار برده شده برای سازنده هزینه داشته باشد.
در مورد انواع سیمان ساختمانی باید گفت که در بازار ایران 5 تیپ سیمان با کارکردهای به خصوصی وجود که در پروژههای ساختمانی معمولی دو تیپ آن معمول است. تیپ 2 که در اسکلت و سازه و کارهای معمولی استفاده میگردد و تیپ 5 که در فونداسیونهایی که در معرض خاکهای خورنده هستند به کار میرود.
هزینه ساخت یک مترمربع اسکلت فلزی در سال ۹۹
شایان ذکر است که روش محاسبه هزینه اجرای فونداسیون یک ساختمان برابر با یک سقف خواهد بود. به این ترتیب برای ساخت یک آپارتمان با واحدهای 80 متری به دلیل دارا بودن فونداسیون باید هزینه یک سقف اضافه به میزان 80 متر در محاسبه هزینه اسکلت لحاظ شود که قیمت آن تقریباً از 2 میلیون تومان تا ۲ میلیون و 800 هزار تومان متغیر است. برآورد هزینه هر مترمربع نازککاری و سفتکاری در سال ۹۹ نیز شامل موارد زیر است.
سفتکاری ساختمان دربرگیرنده هزینههای فعالیتهایی همچون فونداسیون، اسکلت، دیوارکشی است که برای هر مترمربع ساخت در سال 99 هزینه تقریبی حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان را شامل میشود. نازککاری ساختمان نیز شامل مواردی همچون کاشی و سرامیک کاری، نقاشی، نما، ایزولاسیون، کفپوش و غیره هست.
در محاسبه این مرحله، هزینهها رابطه مستقیمی باکیفیت مصالح دارند. مثلاً هزینه هر مترمربع گچ کاری حدود ۴۲ هزار تومان در هر مترمربع است، در صورتی که برای استفاده از کاغذ دیواری به عنوان دیوار پوش هزینههای متفاوتی باید پرداخت شود.
تأثیر هزینههای جانبی در هزینه ساخت خانه در سال 99
هزینههای جانبی ساخت یک ساختمان شامل هزینه جواز ساخت سال ۹۹ و مبالغ دیگری است که جهت طراحی ساخت و معماری صرف میشود که البته بر قیمت تمام شده پایانی پروژه تأثیر زیادی خواهد گذاشت. بسیار مهم است که در این بخش به کمک مشورت با یک کارشناس مجرب پروژهای بهینه و ایمن را طراحی کنیم. چراکه با این کار علاوه بر ساخت ساختمانی مقاوم هزینههای خرید اقلام مصرفی مانند تیرآهن و میلگرد کاهش داده شده است، ضمن آنکه در زمان خود نیز صرفهجویی کردهایم.
دستمزدها نیز از دیگر موارد خواهند بود و هزینه این مورد تقریباً بین ۳۰ تا ۳۵ درصد از نرخ پایانی هر مترمربع ساختمان است بنابراین توجه به آن بسیار مهم است. بر اساس تمام توضیحات و بررسیهایی که از قیمتها در سال 98 و 99 ارائه شده است انتظار ادامه افزایش قیمتها در سال نمیرود؛ اما باید منتظر ماند تا بعد از شروع سال جدید و بر اساس خبرها پیشبینی دقیقتری از هزینهها در سال 1400 نسبت به هزینه ساخت خانه در سال 99 داشت.
مطالب مرتبط: گانت چارت (Gantt Chart) چیست و چه کاربردی دارد؟
سخن آخر
برآورد هزینه ساخت یک واحد 80 متری همانطور که در بالا اشاره شد به فاکتورها و آیتم های فراوانی بستگی دارد به علاوه اینکه زمانبندی در این فرآیند بسیار مهم است. بسیاری از سایتها امروزه تنها تخمین هزینهها را ارائه میکنند اما تفاوت متری چند با دیگران این است که متره و آنالیز دقیقی را از هزینهها به تفکیک فعالیتها و لیست قیمت و مصالح مصرفی در فرمت فایل اکسل خلاصه برآورد، به کاربران محترم ارائه میدهد.