هزینه ساخت به معنای هزینههای کلیه عناصر پروژه است که توسط متخصص طراحی یا مشخص شده و در اختیار صاحبکار قرارگرفته است. لیست مخارج ساختمان هزینه تهیه اجزای لازم برای ساخت یک پروژه ساختمانی است که با نرخ فعلی بازار کار و مصالح آن یا توسط خود مالک یا به طور خاص توسط یک فرد حرفهای تهیه میشود. این کار باعث میشود که صاحبکار یا کارفرما سود پروژه را بهدقت تخمین بزند.
برای محاسبه آنلاین هزینه ساخت روی گزینه مد نظر خود کلیک کنید
هزینه ساخت خانه بخشی از کل هزینههای انجام شده در طول اجرای یک پروژه مانند ساخت ساختمان است. به طور گستردهتر، هزینههای ساختوساز هزینههایی است که کارهای ساختمانی را به جلو رانده و در برخی از پروژهها ممکن است از سود آن در کوتاهمدت بیشتر باشد. گرچه با وضعیتی که تورم در کشور ما داشته و ملک هرچند سال صعود جهشی دارد بیشتر کارفرمایان ضرر نمیکنند.
بسیاری از پروژهها نیز شامل هزینههایی میشوند که تعیین آنها در زمان انعقاد قرارداد ساخت امکانپذیر نیست و ممکن است کارهای ساختمانی وجود داشته باشد که خارج از قرارداد اصلی توسط خریدار جدید ملک بر دوش صاحبکار گمارده شوند (مانند تغییرات داخلی، تغییرات جزئی در کارهای انجام شده، نصب تجهیزات و غیره).
علاوه بر این، مبلغ قرارداد احتمالاً تغییر مییابد. بهعنوانمثال میتوان به تغییرات در کارها، ادعاهای پیمانکاران مبنی بر ضرر آنها، از بین رفتن برخی از مصالح در اثر سوء مدیریت یا عوامل جوی یا نوسانات تورمی در داخل کشور اشاره کرد. به دلیل همین ناشناختهها است که به افراد توصیه میشود شرایط را از قبل پیشبینی کنند.
درنتیجه، آنچه لیست مخارج واقعی یک پروژه ساختمانی در نظر گرفته میشود باید بهوضوح تعریف شود و بدانیم که ممکن است در آخر پروژه تغییر کند. این مورد حتی اگر قراردادی با عنوان قیمت ثابت یا حداکثر قیمت تضمینشده هم نوشته شود وجود خواهد داشت.
بهطورکلی نکات مهم در برآورد هزینههای ساختمان به شرح زیر است.
یک مترور خوب و دقیق باید قبل از شروع متره کردن پروژه مورد نظر، نقشهها و تمامی جزئیات آن را به طور کامل مطالعه و بررسی کند و در صورت ناقص بودن و یا غیرقابل فهم بودن نقشهها و جزئیات آن، باید آن را به مهندس طراح یا مالک منعکس نموده تا نقشه و مشخصات را اصلاح و تکمیل نماید. از موارد اشتباهی که ممکن است در نقشهها مشاهده شود میتوان به عدم درج نوع فولاد مصرفی و ویژگیهای آن اشاره کرد.
در پلانها نیز مشخص نبودن امکانات، عدم درج مشخصات آنها و جداول مربوط به کارهای مختلف و جزئیات مربوط به آنها ممکن است در برآورد صحیح اختلال ایجاد کند.
از جمله هزینههایی که برای ساخت ساختمان و هزینه بازسازی ساختمان باید بررسی شود میتوان به دو دسته دستمزد کارهای گوناگون و هزینه خرید مواد، مصالح و کالاها اشاره کرد. در حقیقت این موارد تنها بخشی از هزینههای آشکار ساخت ساختمان هستند که اجزا لیست مخارج ساختمان را تشکیل میدهند.
لیست تفصیلی مخارج ساختمان به شرح زیر است.
همانطور که اشاره شد،به منظور برآورد هزینههای پروژههای ساختمانی باید هزینههای ابزارآلات، دستمزد کارگر، مصالح، حملونقل و یک سری هزینههای جانبی را در نظر گرفت. برای تمامی پروژههای ساختمانی این هزینهها یکسان نیست و بر اساس میزان مصالح، مدتزمان صرف شده برای پروژه، نوع مصالح خریداریشده ازلحاظ کمی و کیفی و سطح تجربه کارگران متفاوت است.
مثلاً اگر در ابتدای پروژه باید هزینههای جانبی و جواز ساختمان را در نظر بگیرید ، پسازآن باید هزینههای خاکبرداری، نقشهکشی، ساخت اسکلت ، دیوارچینی و اعمال مرتبط با آن را در نظر داشته باشید. پسازآن نوبت به نصب درب و پنجره، کابینت، کمدهای دیواری و مواردی ازایندست است.
این موارد هرکدام ازلحاظ جنس و قیمت بسیار متنوع بوده و اشخاص متناسب با بودجه و سلیقه اقدام به خریداری میکنند. از موارد دیگر میتوان به تأسیسات برق و مکانیکی اشاره کرد که بر این اساس هزینههای تأسیسات مکانیکی بر اساس مترمربع مسکونی محاسبه میشود.
هزینه ساخت هر عدد توالت ایرانی و فرنگی، و هر متر سیستم سرمایش و گرمایش و آسانسور و تأسیسات برقی مانند نوع کلید و پریز، چراغها، لوستر، آیفون، داکت بندی و غیره از جمله این هزینهها هستند. پلنهای هزینهای در طول عمر پروژه تکامل یافته و با در دسترس قرار گرفتن اطلاعات بیشتر در مورد ماهیت طرح ، جزئیات و دقت آن توسعه مییابد و سپس قیمتهای واقعی توسط تأمینکنندگان ارائه میشود.
پلانهای فوقالذکر ممکن است شامل موارد زیر باشد.
جدا از ارزیابی اولیه هزینه، برخی تجهیزات، مبلمان، جابجاییها و کارهایی مانند انشعابات نیز باید در لیست مخارج ساخت بهحساب آورده شوند. موارد اضطراری نیز معمولاً در مراحل ابتدایی پروژه بیشترین هزینه را خواهد داشت که با در دسترس قرار دادن جزئیات بهتر درباره پروژه و عبور یا غلبه بر برخی از خطرات میتوان آنها را کاهش داد.
روش های تخمین هزینه واقعی یک پروژه ساختمانی با افزایش جزئیات موجود تغییر خواهد کرد و ارزیابی اولیه هزینه ممکن است بودجه کلی پروژه را بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط مشتری، تجزیهوتحلیل پروژههای قابلمقایسه و تجربه مشاور هزینه، دچار تغییر کند.
بخشهای هزینهای در شروع کار برآورد ممکن است بهسادگی کل هزینه ساخت پروژه باشد که بهصورت درصد به عناصر اصلی کار تقسیم میشود. برنامه تقریبی هزینه مقادیر اولین تلاش برای اندازهگیری مقادیر تعریفشده از نقشهها است. این کار یک تصویر دقیقتر را از محل توزیع هزینهها ارائه میدهد، به ویژه توجه ما را به آن دسته از عناصر طراحی استاندارد و سایر مواردی که استاندارد نیستند جلب میکند که ممکن است گرانتر باشند.
چندین روش برآورد هزینهها در مدیریت پروژه وجود دارد. در ادامه به چهار مورد از این روشها اشاره میکنیم.
اولین روش را آنالوگ گویند که در این روش پیشبینی هزینه بر اساس اطلاعات هزینههای گذشته برای پروژههای مشابه انجام میشود. این بدان معنی است که اگر تیم یا سازمان شما پروژههای مشابه (مانند تعمیر تجهیزات خاص یا سایر پروژههای با همان ابعاد) را انجام داده باشد، میتوانید آن پروژههای گذشته و هزینههای مرتبط با آنها را با مشخصات پروژه فعلی خود مقایسه کنید و تطبیق دهید.
این روش برای پروژههایی که از شباهت بالایی در اقلام تحویل دادنی، دامنه و نوع، برخوردار هستند بسیار موثر است. هر چه تغییرات یا پیچیدگی بین پروژهها بیشتر باشد، انجام تخمین دقیق با این روش سختتر خواهد بود.
روش تحلیلی دومین روش است که تخمین پایین به بالا نیز نامیده شده و یکی از دقیقترین تکنیکهای برآورد هزینه است که میتواند بسیار زمانبر هم باشد. در این روش، پروژه را به قسمتهای کوچکتر تقسیم میکنند و سپس تخمین هزینه را برای آن قسمتهای کوچک انجام میدهند.
این کار شامل تجزیهوتحلیل منابعی که باید خریداری شود و کارهایی که باید انجام شود است، سپس با استخدام متخصصان در هر موضوع، عملیات برآورد هزینه برای هر بخش از کار انجام میشود. به منظور انجام تخمین به روش تحلیلی، به طور معمول از یک ساختار شکست کار (WBS) برای تشریح و تقسیم یک پروژه به قسمتهای کوچکتر به نام بستههای کار استفاده میکنند.
روش تخمین سه نقطه هم از سه سطح تخمین بر اساس عدم اطمینان و ریسک در یک پروژه معین استفاده میکند. میتوان این روش را در یک پروژه کامل یا حتی در سطح بسته های کاری (WBS) به کار برد.
روش پارامتری یا تخمین پارامتری،چهارمین روش تخمین هزینه می باشد که بسیار دقیق است و برای پروژههایی به کار می ورد که دارای درجه بالایی از تکرارپذیری هستند. واحد مدیریت پروژه، پروژه را به قسمت های کوچکتری از کار تقسیم میکند و هزینه هر واحد را تخمین میزند و سپس هزینهها را با هم جمع میکند.
روش فوق برای پروژههای مبتنی بر مهارت، قابل تکرار یا دارای واحدهای کاری ، بهتر کار میکند. در مقابل، تخمین با استفاده از این تکنیک برای پروژههای خلاقانه و جدید سختتر است زیرا واحدهای کار معمولاً کمتر تکراری هستند.
برای محاسبه آنلاین هزینه بازسازی روی گزینه مد نظر خود کلیک کنید
سخن آخر
تهیه لیست مخارج ساختمان و بهینهسازی هزینهها از عوامل مهم در موفقیت یا شکست یک پروژه ساختمانی هستند. برخی از این پروژهها با انحراف از میزان هزینههای پایه که برای آن در نظر گرفتهشده زیان ده میشوند. هزینههای یک پروژه معمولاً شامل چندین بخش است که هرکدام موارد متعددی را در برمیگیرد، مانند هزینههای ثابت و هزینههای متغیر که با پیشرفت پروژه تغییر میکنند که هر دو باید کنترل و مدیریت شوند.
متری چند با ارائه سرویس هزینه ساخت خود، برآورد بسیار دقیق و ریزبینانه ای از هزینههای ساخت یک ساختمان در اختیار فعالین این بخش در ایران قرار خواهد داد.
سوالات کلیدی :
نرم افزار آنلاین برآورد هزینه ساخت وب سایت متری چند با به روز رسانی قیمت مصالح و حقوق و دستمزد ها به طور مرتب ، مناسب برای کلیه فعالان صنعت ساختمان که قصد برآورد هزینه ساخت و ریز متره پروژه خود را دارند ، می باشد .
دستمزد طراحی ، دستمزد اجرای طرح مقاومسازی ، دستمزد نظافت نمای ساختمان و در برخی موارد تعمیر نمای ساختمان مانند پیچ کردن سنگها برخی از این موارد هستند .
هزینه ساخت مغازه 40 متری چقدر میشود؟ این سوالی است که بسیاری از افرادی که…
وقتی صحبت از ساخت ساختمان های چند طبقه میشود، انتخاب درست و محاسبه دقیق تیرآهن…
گچ کاری نه تنها به زیبایی فضاها کمک میکند، بلکه نقش مهمی در عایق بندی…
قالب بندی فنداسیون به معنای ایجاد یک ساختار موقت برای شکل دهی به بتن است…
آیا می دانستید که ساختمان های سبک تر نه تنها زیباتر هستند، بلکه ایمن تر…
تخلیه چاه، عملیاتی است که هر چند وقت یک بار برای حفظ بهداشت و جلوگیری…